Vrijwilligersvacature

Zorgboerderij Op de Mózik biedt met een gezellig team zinvolle en plezierige dagbesteding aan 12 ouderen per dag. Wij zijn op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag open en in de loop van 2019 ook op woensdag. De daginvulling wordt zoveel mogelijk afgestemd op de persoonlijke wensen van de deelnemers. Door activiteiten zowel binnen als buiten samen te doen wordt het sociaal functioneren gestimuleerd, het geheugen geprikkeld en de lichamelijke conditie op peil gehouden. Tevens worden de mantelzorgers even ontlast.

Wij zoeken:

Wij zoeken enthousiaste vrijwilligers met affiniteit voor ouderen die ons wekelijks of eenmalig willen helpen. Op verschillende manieren kunt u iets betekenen voor onze deelnemers:

  • Chauffeur: Op de Mózik heeft plannen om een eigen taxibus of -auto aan te schaffen waarmee we onze deelnemers kunnen ophalen en weer naar huis brengen. Voor onze deelnemers begint een dag bij Op de Mózik met de rit naar de zorgboerderij. Wij zoeken chauffeurs die graag autorijden en onze deelnemers willen ophalen in de gemeente Deurne, Meijel, Asten of Someren.
  • Activiteitenbegeleiding: gedurende de dag zorgen wij als team voor een fijne dag voor de deelnemers. Denk hierbij aan activiteiten als helpen bij het koken, wandelen, een spelletje doen, hout bewerken, creatieve activiteiten, lekkers bakken of gewoon gezellig kletsen. Spreken de activiteiten u aan of heeft u zelf ideeën? Kom eens aan!
  • Kok (op dinsdag en/of woensdag): dagelijks eten onze deelnemers een warme maaltijd. Vindt u het leuk om te koken voor een groep mensen?
  • (Groente)tuinman of -vrouw: onze boerderij beschikt over een grote tuin met een tuinkas en een moestuin. Heeft u groene vingers en vindt u het leuk om de basisstructuur van de tuin uit te zetten en heeft u plezier in het onderhouden van de tuin? Als vrijwilliger bent u van harte welkom!

Beschikt u over specifieke kwaliteiten? Kunt u bijvoorbeeld goed zingen, hout bewerken, heerlijk bakken, nagels lakken, wandelt u graag of heeft u een hobby waar u iets over kunt vertellen? U kunt ook eenmalig of af en toe vrijwilligerswerk voor ons doen.

Wij bieden:

Een fijne werkomgeving met een gezellig team en een open en respectvolle sfeer. Wij koesteren onze vrijwilligers. Jaarlijks organiseren wij een vrijwilligersavond uit dankbaarheid voor uw inzet, ontvangt u een mooi kerstpakket en gaan verjaardagen en feestdagen niet onopgemerkt voorbij. Daarnaast organiseren we jaarlijks een overleg met alle vrijwilligers. Maar misschien is nog wel het belangrijkste de waardering die u krijgt van onze deelnemers!

Enthousiast?

Heeft u interesse of wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer 077-374 6814 of e-mailadres info@opdemozik.nl. Wij nemen graag de tijd om met een lekkere kop koffie uit te leggen hoe wij werken en beantwoorden graag uw vragen. Het is daarnaast ook mogelijk om enkele dagen te komen proefdraaien zodat u kunt ervaren of het bij u past.